3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Frankfurtská polévka

Název Množství a jednotka
párky 6 nožiček
brambory 2 ks
cibule 1 ks
mléko 150 ml
máslo 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zasypeme paprikou, hladkou moukou a uděláme jíšku. Zalijeme 1,5l studené vody nebo vývaru, přidáme brambory nakrájené na kostičky a párky nakrájené na kolečka, osolíme, opepříme, přidáme kmín a povaříme, až jsou brambory měkké. Přilijeme mléko a pokud je potřeba, dochutíme kostkou masoxu. Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželovou natí.

Tip mamuta:
Párky nakrájené na kolečka osmahneme na sádle a přidáme je do polévky cca 10 minut před dohotovením.


 


RECEPTY

Ořechové mušle

Postup: Máslo vyšleháme a pomalu po lžících přidáváme cukr. Ušleháme do pěny. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Uzené na medu s česnekem

Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky na jablkách a kari

Postup: Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...